NOVO!! - Prijavnice za vpis v začetni letnik srednje šole
9. razredi
02. 04. 2020

Spoštovani,

glede prijavnic za vpis v SŠ smo se odločili tako:

Na spletni strani: https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2192 si natisnite Novo prijavnico za vpis v srednjo šolo. Prosim, bodite pozorni pri morebitnem nakupu prijavnic v knjigarnah, saj ponekod še vedno prodajajo stare prijavnice, v katerih ni zahtevanih podatkov o davčnih številkah in e-naslovih otrok in staršev. V novi prijavnici so zahtevani tudi ti podatki.

Izpolnjevanje prijavnice

Na 4. strani prijavnice so navodila, po katerih sami izpolnite prijavnico. Pišite z velikimi tiskanimi črkami. Spodaj vam pošiljame nekaj usmeritev:

1. stran: 

Kar je nad naslovom Prijava za vpis v začetni letnik srednje šole pustite prazno

Na prvi strani prijavnice (točke 10., 11., 12. in 13.), kjer je zahtevana srednja šola, program in naziv, si pomagajte s podatki iz Razpisa, ki ga dobite na spletni strani: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ . Spustite se na naslov Vpis za šolsko leto 2020/2021, odprite datoteko z naslovom  Priloga I: Razpis za vpis v programe nižjega, srednjega poklicnega in srednjega strokovnega izobraževanja ter gimnazij in poiščite regijo želene srednje šole (Osrednjeslovenska regija je na str. 19, 20 in 21).

Izpolnite vse od 1. do 16. točke.

 

2. stran: 

Točke 17.-23. izpolnite vsi, ki imate stalno bivališče v Sloveniji.

Učenci, ki imate stalno bivališče izven Slovenije, izpolnite točke 24.-28.

Podatki o starših: 29.-33., 34.-38.

Pod točko 39., ki omogoča srednji šoli vpogled v rezultate NPZ, vpišite ime in priimek starša/skrbnika. Svetujem vam, da obkrožite »SOGLAŠAM«. 

Točke 40.-44. pustite prazne.

Na dnu 2. strani se ne pozabite podpisati! Vpišite še kraj in datum.

 

3.stran: 

Izpolnite le podatke v prvem pravokotniku, točke 45.-50. 

Učenci s posebnimi potrebami, ki so oddali dokumentacijo za pridobitev odločbe tudi v srednji šoli, napišite pod točko 50., da je pridobivanje odločbe o usmeritvi za srednjo šolo v postopku.

Točke 51.-54 pustite prazne.

 

Če boste imeli težave pri izpolnjevanju prijavnice, mi lahko naslednji teden pišete na  damjana.damjanovic-vukcevic@guest.arnes.si  . Prijavnico lahko tudi fotografirate in mi slike pošljete v priponki na isti e-naslov, da jih pogledam.

 

Prijavnic ne pošiljajte še nikamor. Manjkal vam bo namreč podpis ravnatelja in žig šole.

Ko se izteče ukrep začasnega prenehanja vzgojno-izobraževalne dejavnosti, se bomo naknadno organizirali glede pošiljanja prijavnic. MIZŠ bo roke za oddajo dokumentacije prestavilo.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

 

Damjana Damjanović Vukčević, svet. del.

 

 

 

Avtor: Damjana Damjanović Vukčevič :: Datum zadnje spremembe: 13. 03. 2020 - 16:03 (Damjana Damjanović Vukčevič)